Om oss

Om oss


Vår vision

Tänk om det vore möjligt att skapa en positiv förändring i världen, kanske inte idag eller ens i morgon, men längre fram, när våra barn och barnbarn har vuxit upp och tagit över våra roller och världen. Hur vill vi att det ska se ut då? Och vad kan vi göra nu för att påverka det då?


Detta är frågor och funderingar som har format det som nu har blivit Tusen förlag. Ett förlag med ambitionen att sträva efter jämställdhet och likabehandling, gemenskap och inkludering, mångfald och normbrytande. Vi tror på att barnen är vår framtid, och det bästa sättet att skapa långsiktig förändring är genom att skapa för dem. På Tusen förlag strävar vi efter att skapa kunskap och underhållning för barn, för att de i framtiden ska kunna ha mer än en, två eller till och med tusen möjligheter!


Vill du vara en del av förändringen?

Tveka då inte att kontakta oss!

Författare & Illustratörer

Tiara Norlin


Tiara Norlin (f. 1991) är född och uppvuxen i Karlskrona där hon bor med sin fästman och dotter. Förutom att skriva och illustrera barnböcker driver hon det egenstartade bokförlaget, Tusen Förlag.


Med förlaget och sin debutbok Bus och Gos: Tusse på äventyr (2020) strävar hon efter att utmana normer för att skapa mångfald, inkludering och jämställdhet i barnlitteraturen. Detta märks tydligt i hennes texter och bilder. I Tusse på äventyr inkluderas alla könstillhörigheter genom att boken är helt könsneutral och använder pronomen hen. 


Tiara Norlin fick Karlskronas kulturstipendium 2019.


Robel Malki


Robel Malki (f. 1985) bor tillsammans med sin hustru och barn i Stockholm, där han dessutom jobbar som läkare. Skrivandet har dock alltid varit en av hans största passioner och något som han länge har gjort vid sidan av.


I sin debutbok Edessa och Tobil: Helaneh och den magiska skogen (2021) kombinerar Robel fiktion med fakta, närmare bestämt fantasy och naturkunskap. Hans texter innehåller en härlig blandning av viktiga och lärorika budskap med poetiska och humoristiska inslag.


Selina Malik


Selina Malik (f. 1984) är född och uppvuxen i Lund där hon bor med sin fästman, son och hund. Selina är idag verksam som illustratör, fotograf och miljöstrateg inom offentlig sektor. För henne är det viktigt att kunna kombinera den kreativa sidan med miljöarbetet på lokal nivå.


Selina debuterar som barnboksillustratör till Edessa och Tobil: Helaneh och den magiska skogen (2021). Hennes illustrationer kännetecknas av fantasi, humor och natur. Hon illustrerar huvudsakligen i akvarell med inslag av bläck och gouache, men målar även i andra medium såsom oljefärg, akrylfärg och digitala illustrationer.