Om oss

Om oss


VÅR VISION

Tänk om det vore möjligt att förändra världen ...

... kanske inte idag eller ens i morgon, men längre fram, när våra barn och barnbarn har vuxit upp och tagit över våra roller och världen. Hur vill vi att det ska se ut då? Och vad kan vi göra nu för att påverka det då?

Dessa frågor och funderingar har format Tusen förlag, ett förlag som strävar efter jämställdhet, inkludering, mångfald och normbrytande. Barnen är vår framtid, och vi är övertygade om att det bästa sättet att skapa långsiktig förändring är genom att skapa för dem. Med våra böcker sprider vi kunskap och underhållning för barn för att de i framtiden ska kunna ha mer än en, två eller till och med tusen möjligheter!Vill du vara en del av förändringen?

Tusen Förlags                                                                

Författare & Illustratörer

I vårt infoblad kan ni läsa mer om oss och våra böcker. Klicka här för att ladda ner pdf.

Författare och illustratör - Tusse på äventyr

Tiara Norlin (f. 1991, hon/henne) är född och uppvuxen i Karlskrona där hon nu bor tillsammans med sin fästman och dotter. När hon inte skriver och illustrerar barnböcker arbetar hon med att ge ut andras böcker på sitt bokförlag, Tusen Förlag.


År 2019 fick Tiara Karlskronas kulturstipendium för att ge ut sin första bok. Året därpå debuterade hon med den könsneutrala bilderboken Tusse på äventyr. Att hon brinner för att utmana stereotyper, bryta normer och inkludera minoriteter märks både i hennes egna och övriga verk som hon ger ut via sitt förlag.


Hennes digitala illustrationer präglas av lekfullhet och fantasi i en härlig blandning av mjuka former, starka färger och uttrycksfulla karaktärer. 

TIARA NORLIN

Författare - Helaneh och den magiska skogen

Robel Malki (f. 1985, han/honom) kom till Sverige som 5-åring och är uppvuxen i bl.a. Norrköping, Göteborg och Uppsala. Idag bor han tillsammans med sin hustru och tre barn
i Stockholm, där han dessutom jobbar som läkare. Skrivandet har dock alltid varit en av hans största passioner och något som han länge har gjort vid sidan av.


I sin debutbok Helaneh och den magiska skogen kombinerar Robel fiktion med fakta, närmare bestämt fantasy och naturkunskap. Hans texter innehåller en härlig blandning av viktiga och lärorika budskap med poetiska och humoristiska inslag.

ROBEL MALKI

Illustratör - Helaneh och den magiska skogen

Selina Malik (f. 1984, hon/henne) är född och uppvuxen i Lund där hon bor med sin fästman, son och hund. Selina är idag verksam som illustratör, fotograf och miljöstrateg inom offentlig sektor. För henne är det viktigt att kunna kombinera den kreativa sidan med miljöarbetet på lokal nivå.


Selinas illustrationer kännetecknas av fantasi, humor och natur. Hon illustrerar huvudsakligen i akvarell med inslag av bläck och gouache, men målar även i andra medium såsom oljefärg, akrylfärg och digitala illustrationer.

SELINA MALIK

Författare - Blue möter Varga

Madeleine Sabato (f. 1975, hon/henne) bor med sin man och deras två barn i Huddinge och har i några år arbetat som boendestödjare för personer med olika funktionsnedsättningar. Madeleine har alltid varit fascinerad av barnböckernas värld och har sedan hon var liten läst och hittat på egna berättelser för sina syskon och barn.


Blue möter Varga är Madeleines debut och Tusen förlags första lättlästa bok. Med den vill Madeleine främja barns läslust och samtidigt bidra till fler könsneutrala böcker i barnlitteraturen. Hennes viktiga budskap gestaltas med en nära anknytning till barnets upplevelser och verklighet.

MADELEINE SABATO